Sypaný rebarborový koláč s jahodami

Sladké máte rádi, ale nesmí to v kuchyni moc dlouho trvat? V tom případě vás dnešní recept nadchne – příprava tohoto „beztěstového“ koláče nezabere víc než 10 minut a je skvělý.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 40 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 plech

500 g dětské krupičky
1 kypřicí prášek do pečiva
200 g cukru krupice
250 g másla
800 g rebarbory
500 g jahod
200 g třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 175 stupňů Celsia. Jahody zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky. Rebarboru zbavte konců, oloupejte ji a taktéž ji nakrájejte na menší kousky. Oboje vložte do mísy a smíchejte s třtinovým cukrem a skořicí.

Krok 2: Z kostky másla kousek odkrojte a vymažte jím formu nebo hluboký plech. V míse smíchejte dětskou krupičku, kypřicí prášek do pečiva a krupicový cukr. Asi polovinu této směsi rovnoměrně nasypte do vymazané formy.

Krok 3: Na tuto vrstvu rovnoměrně rozprostřete jahody a rebarboru a vše zasypte druhou polovinou směsi krupice a cukru. Máslo nakrájejte na plátky a ty rozložte po celé ploše připraveného koláče. Ten nakonec vložte do trouby a pečte asi 40 minut dozlatova.

Krok 4: Hotový koláč vyjměte, nechte chvíli zchladnout a podávejte. Skvělý je rozsýpající se ještě horký nebo úplně vychladlý, který už drží pohromadě o poznání lépe. Jen varujeme, že v redakci se druhého dne dožil jen jeden jediný kousek. A to jen proto, že jsme ho slíbili schovat naší editorce Sabině, která tu v inkriminovaný den nebyla :-).

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře