Sýrová cuketa

Nejen pěstitelé cukety uvítají nové nápady, jak tuto supervariabilní zeleninu využít na maximum!

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 25 minut
Náročnost nízká

Ingredience:

cukety
camembert
slanina

Postup

Krok 1: Nakrájejte celou cuketu na asi centimetrová kolečka. My ji máme raději šťavnatější, takže ji moc nepotíme, ale to záleží na vkusu, klidně kolečka na chvíli rozložte na utěrku, jemně je posolte a nechte vytéct část šťávy. Pak je třeba kousky pořádně odsát další suchou utěrkou. Mezi kolečka vkládejte kousky slaniny a na tenké plátky rozkrájený sýr.

Krok 2: Skládejte zpátky do tvaru cukety – pomoci si můžete špejlí, tedy tvořit jakýsi „špíz“. Celou cuketu potom zabalte do alobalu a pečte v troubě na 180 stupňů asi 25 minut. Cuketa skvěle natáhne chuť sýra. Podávejte s chlebem nebo bramborami jako přílohou.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře