Syté palačinky bez mouky a jen ze 2 surovin

Nechceme zaměňovat nízkosacharidové za dietní, ale pokud se vyhýbáte mouce či sacharidům obecně, tento recept vás bude bavit. Na naše bezlepkové palačinky totiž potřebujete jen dvě ingredience a ani gram mouky. A chutnají sametově, na sladko i na slano!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 3 porce

Na těsto

250 g mascarpone
5 vajec

Dále (nebo dejte třeba domácí džem)

3 stroužky česneku
450 g mraženého listového špenátu
1 špetka muškátového oříšku
150 g sýru feta
sůl a pepř
rostlinný olej

Postup

Krok 1: Mascarpone prošlehejte s vajíčky na hladké těsto. Pokud podáváte na slano, můžete i lehce osolit.

Krok 2: Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte tenké palačinky. Obracejte až ve chvíli, kdy povrch druhé strany zatuhne. Kdyby se moc trhaly, přidejte ještě vajíčko.

Krok 3: Mezitím na trošce tuku zlehka, aby se nepřipálil, orestujte česnek, přihoďte špenát (ten klidně vyndejte předem z mrazáku, aby povolil), prohřejte a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a muškátovým oříškem. Se solí opatrně, feta je taky dost slaná. Na závěr vmíchejte sýr (hodí se i mozzarella) a podávejte spolu s palačinkami.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře