Syté palačinky bez mouky

Nechceme zaměňovat nízkosacharidové za dietní, ale pokud se vyhýbáte mouce či sacharidům obecně, tento recept vás bude bavit. Na naše bezlepkové palačinky totiž potřebujete jen dvě ingredience a ani gram mouky. A chutnají sametově, na sladko i na slano!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 3 porce

Na těsto

250 g mascarpone
5 vajec

Dále (nebo dejte třeba domácí džem)

3 stroužky česneku
450 g mraženého listového špenátu
1 špetka muškátového oříšku
150 g sýru feta
sůl a pepř
rostlinný olej

Postup

Krok 1: Mascarpone prošlehejte s vajíčky na hladké těsto. Pokud podáváte na slano, můžete i lehce osolit.

Krok 2: Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte tenké palačinky. Obracejte až ve chvíli, kdy povrch druhé strany zatuhne. Kdyby se moc trhaly, přidejte ještě vajíčko.

Krok 3: Mezitím na trošce tuku zlehka, aby se nepřipálil, orestujte česnek, přihoďte špenát (ten klidně vyndejte předem z mrazáku, aby povolil), prohřejte a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a muškátovým oříškem. Se solí opatrně, feta je taky dost slaná. Na závěr vmíchejte sýr (hodí se i mozzarella) a podávejte spolu s palačinkami.

3 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře