Tabouleh

Kuchyně: mezinárodní 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 30 min.
Porce: 6

Seznam surovin

bulgur 180 gramů
rajčata 3 kusy
okurka salátová 1 kus
cibulka jarní 4 kusy
petržel hladkolistá 4 hrsti
máta 2 hrsti (čerstvá)
šťáva citronová (ze 2 citronů)
olej olivový 100 mililitrů
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Bulgur připravte podle návodu, obvykle ho stačí zalít dvojnásobným množstvím vody, zakrýt a nechat 15 minut odstát, aby vstřebal všechnu tekutinu. Pak ho zlehka načechrejte vidličkou.

2. Rajčata i okurku nakrájejte na drobné kostičky, cibulku a byliny nasekejte najemno. Suroviny vsypte do větší mísy a přidejte bulgur. V misce prošlehejte olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a vmíchejte do taboulehu. Můžete ho podávat ihned nebo nejprve vychladit. Sluší mu všechny podoby.

Poznámka k receptu

Oblíbený bylinkový salát zastane celou řadu rolí. Je to ideální předkrm, lehký oběd či skvělá příloha. Zkuste ho ke grilovanému masu, k falafelu nebo opečenému sýru. Obstojí na jedničku.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře