Tapioca s kokosem a broskvemi

Kuchyně: jihoamerická
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 240 min.
Porce: 4

Seznam surovin

tapioka 50 gramů
sůl 1 špetka
kokosové mléko 150 mililitrů
kokos 4 lžíce (strouhaný)
broskve 2 kusy (v sirupu)

Postup přípravy

1. Tapioku namočte přes noc do studené vody. Druhý den ji propláchněte pod tekoucí vodou a vložte do hrnce s vroucí vodou. Lehce osolte a vařte asi 4 minuty, během vaření bílé kuličky zprůhlední. Sceďte je přes hustý cedník a rychle zchlaďte pod tekoucí vodou.

2. Uvařenou tapiocu přesypte do misky, zalijte kokosovým mlékem a nechte namáčet asi 4 hodiny. Tapioca nasákne kokosové mléko a zhoustne.

3. Před podáváním ji můžete případně trošku naředit vodou. Vmíchejte nastrouhaný kokos a podávejte s na kostičky nakrájenými broskvemi.

Poznámka k receptu

Seznamte děti s exotickou tapiokou. Jde o prastarou surovinu z kořene manioku, kterou používali už Mayové. A hned máte recept spojený s výukou dějepisu a zeměpisu.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře