Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem

Ještě jste nezkoušeli tapioku? Hurá do toho! Výsledný pudink vás jistě zaujme nejen lahodnou chutí, ale také zábavnou texturou.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ máčení perel a chlazení
Vaření 0:15

Ingredience

110 g tapiokových perel (cca 2/3 hrnku), k dostání ve zdravé výživě
800 ml kokosového nebo plnotučného mléka
1/4 lžičky mletého kardamomu
1/2 vanilkového lusku, dřeň vyškrábnutá
125 ml tekutého medu nebo oblíbeného sirupu
špetka soli
sekané solené pražené pistácie nebo pražené solené mandle, plátky kokosu a/nebo jedlé květy na ozdobení

NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS

200 g nakrájeného ananasu (1 hrnek)
75 ml tekutého medu (110 g)
špetka chilli vloček
špetka soli

Příprava jídla

1 Tapiokové perly zalijte hrnkem vody a nechte hodinu namočené. Mléko nalijte do rendlíku, vsypte do něj kardamom a vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Jakmile tekutina začne vřít, vsypte do ní slité a okapané tapiokové perly. Vařte 10 minut. Pak vlijte med, osolte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Vařte dále, dokud všechny perly nezprůhlední. Potom odstavte, nechte vychladnout a uložte na 1–2 hodiny do lednice.

2 NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS: V nepřilnavé pánvi smíchejte ananas, med a chilli. Opatrně zahřívejte na nízký stupeň a nechte probublávat, až ananas zezlátne. Pak přidejte špetku soli a promíchejte.

3 Na dno každé skleničky dejte lžíci karamelizovaného ananasu, na něj navrstvěte vychlazený pudink, ozdobte dalším karamelizovaným ananasem, nasekanými ořechy, plátky kokosu nebo jedlými květy a podávejte.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře