Tarhoňa se slaninou a vejcem

Tarhoňa, těstovina ve tvaru malých kuliček, je nejčastěji používaná ve slovenské a maďarské kuchyni. U nás doma si ji oblíbila především dcera, pohodlně se jí a lze ji připravit na nespočet způsobů jako přílohu nebo samostatný chod. Dnes si ukážeme opravdu bleskovou a jednoduchou variantu, jak na tuto sympatickou těstovinu.

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 porci

100 g tarhoni
50 g slaniny v celku
1 ks vejce
1/2 lžičky másla
1 lžička soli
1 lžíce čerstvé pažitky
1 špetka chilli vloček
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

Postup

Krok 1: Nejprve dejte vařit tarhoňu do osolené vroucí vody. Když je měkká, slijte ji přes cedník a vraťte do hrnce. Do horké zamíchejte půl lžičky másla, aby se kuličky neslepily.

Krok 2: Mezitím si nakrájejte na kostičky slaninu a tu na pánvi orestujte. Když je dozlatova, vyjměte ji a na výpeku osmažte vejce jako volské oko. Osolte ho a opepřete čerstvě namletým pepřem.

Krok 3: Tarhoňu dejte na talíř, přidejte orestovanou slaninu a nakonec volské oko. Vše zasypte nasekanou čerstvou pažitkou a chilli vločkami.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře