Telecí karbanátek s gorgonzolou balený v pancettě

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte telecí karbanátek s gorgonzolou

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

Na karbanátky

700 g mletého telecího masa
100 g sýru gorgonzola
2 vejce
sůl a pepř
panenský olivový olej
8 plátků pancetty

Na jablka s křenem

4 jablka
20 g másla
100 ml bílého vína
60 g smetanového křenu
sůl

Na brambory

400 g brambor grenaille
1/2 svazku pažitky
30 g másla
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Telecí maso vložte do mísy, přidejte gorgonzolu, vejce, sůl, pepř a lžíci olivového oleje a vše důkladně promíchejte. Masovou hmotu rozdělte na čtvrtiny a vytvarujte čtyři karbanátky. Poté po obvodu naviňte plátky pancetty.

Krok 2: Karbanátky zprudka opečte na pánvi z obou stran a dopečte v rozehřáté troubě na 160 °C zhruba 15 minut.

Krok 3: Oloupaná jablka zbavte jádřinců a pokrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpusťte máslo a vložte jablka. Krátce restujte, přilijte víno a poduste doměkka. Nakonec přidejte smetanový křen. Vše rozmixujte dohladka a dosolte.

Krok 4: Omyté brambůrky uvařte doměkka. Pažitku nasekejte nadrobno. Do kastrůlku dejte rozpustit máslo, přidejte brambory, pažitku, osolte, opepřete a můžete servírovat.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře