Telecí plátek s dušenou brokolicí a bramborovými dukátky s rozmarýnem

Telecí maso je zdrojem bílkovin, brokolice je bohatá na kyselinu listovou a bramborové dukátky zase netradiční přílohou. Báječná kombinace, kterou ohromíte své blízké, třeba u nedělního oběda.

Ingredience

4 telecí plátky
4 lžíce přepuštěného másla ghí
2 lžíce řepkového oleje
8 ks menších brambor
1 brokolice rozdělená na malé růžičky
½ citronu
sůl
pepř
pár lístků šalvěje
snítka rozmarýnu

Postup

Maso omyjeme, osušíme a naklepeme.

Brambory si nakrájíme na stejně velká, asi 5 mm široká kolečka a pokapeme olejem. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme rozmarýn a dáme péct do trouby na 240 °C.

Brokolici povaříme asi 5 min v osolené vodě. Jakmile je uvařená, musíme ji přes cedník propláchnout ledovou vodou, aby si zachovala sytě zelenou barvu.

Maso orestujeme na pánvi na ghí z obou stran, vyjmeme a přidáme lístky šalvěje. Zakápneme pár kapkami citronové šťávy a podáváme s dozlatova opečenými dukátky, růžičkami vařené brokolice a zalité máslovým výpekem.

Zdroj: svet-zdravi.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře