Teriyaki udon nudle s mletým masem a zelenými fazolkami

Hledáte tip na rychlou večeři, za kterou vás pochválí celá rodina? Vsaďte na stir-fry s teriyaki omáčkou. Její příjemně nasládlou chuť ocení i děti, a dospělým můžete přidat trochu chilli na zpestření. Lze podávat s rýží nebo nudlemi dle vašeho výběru, my tentokrát vsadili na čerstvé udon nudle, které bez problému seženete v asijských obchodech nebo lépe zásobených vietnamských večerkách.

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

čerstvé udon nudle 4 porce

MASO:

mleté maso (směs vepřového s hovězím) 250 g
sójová omáčka Kikkoman 2 lžíce
čínské víno Shaoxing 1 lžíce
sezamový olej 1 lžička
bramborový škrob (solamyl) 1 lžička
čerstvý zázvor 1cm kousek

STIR-FRY:

zelené fazolky 300 g
červená paprika (kapie) 1 ks
čerstvý zázvor 1cm kousek
česnek 1 velký stroužek
sezamová semínka

OMÁČKA:

omáčka Kikkoman Teriyaki s praženým sezamem 6 lžic
sójová omáčka Kikkoman 3 lžíce
čínské víno Shaoxing 1 lžíce

POSTUP

Mleté maso dejte do misky. Přidejte sójovou omáčku Kikkoman, víno Shaoxing, sezamový olej, škrob a nastrouhaný zázvor. Důkladně promíchejte a nechte 10 minut odstát.

Čerstvé udon nudle vložte na minutu do vroucí vody a jemně je promíchejte hůlkami, aby se od sebe oddělily. Slijte je a v cedníku propláchněte studenou vodou. Přilijte lžičku oleje a něžně promíchejte. Nechte prozatím stranou.

V hrnku promíchejte omáčku Kikkoman Teriyaki s praženým sezamem, sójovou omáčku a víno Shaoxing.
Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi nechte rozehřát lžíci rostlinného oleje. Zelené fazolky propláchněte, odřízněte tuhé konce a nakrájejte je na šikmé dlouhé špalíčky. Vhoďte do pánve a restujte asi 5 minut, až se začnou opékat. Pak přilijte trochu vody, zmírněte plamen a nechte dalších 5 minut restovat, až fazolky trochu změknou. Vyndejte je z pánve na talíř.

Do pánve vlijte lžičku oleje a přidejte mleté maso. Rozprostřete ho na celou plochu pánve a snažte se ho rozdělit na menší kousky. Ze začátku ale příliš nemíchejte, počkejte, až se maso zespoda opeče dohněda, pak prohoďte a opékejte ze všech stran dozlatova.

Poté přihoďte nasekaný česnek a zázvor a červenou papriku nakrájenou na tenké proužky. Restujte zprudka asi minutu, pak vraťte do pánve fazolky a přidejte i nudle. Opatrně promíchávejte, aby se nudle prohřály, stačí minutu. Pak přilijte připravenou omáčku, krátce promíchejte a nandejte do misek. Nakonec posypte sezamovými semínky.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete spolu s červenou paprikou přidat i nakrájené chilli papričky. Nebo při servírování zakápněte jídlo chilli olejem.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře