Těstovinový salát s pečenou zeleninou

Co vám po svátcích pomůže dostát svým předsevzetím a dodržovat pravidla zdravé životosprávy? K dosažení vytyčených cílů je potřeba nejen dostatek vnitřní motivace, ale také inspirace na jednoduché zdravé recepty. Pochutnejte si na sezonní zelenině v těstovinovém salátu s vyváženým poměrem makroživin!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 porce

2 menší mrkve
1 červená řepa
1/2 čerstvého fenyklu
1 cuketa
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
mletý černý pepř
250 g těstovin (fusilli)

Na dohotovení:

2 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
1 hrst slunečnicových semínek
70 g čerstvého kozího sýru

Postup

Krok 1: Mrkev a červenou řepu nakrájejte na slabé plátky, fenykl na nudličky. Cuketu podélně překrojte a nakrájejte na centimetrová půlkolečka.

Krok 2: Zeleninu kromě červené řepy (aby neobarvila zbytek zeleniny) v míse promíchejte s olejem, solí, pepřem, římským kmínem a tymiánem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 3: Červenou řepu promíchejte zvlášť s pár kapkami oleje a špetkou soli a rozprostřete na plech vedle zbytku zeleniny. Vložte do trouby a pečte na 200 °C asi 20 minut do změknutí.

Krok 4: Těstoviny uvařte al dente (tedy na skus), sceďte a nechte okapat. Přendejte do mísy, přilijte 2 lžíce olivového oleje a balzamikového octa. Promíchejte se zeleninou a naservírujte na talíř.

Krok 5: Posypejte nasucho opraženými slunečnicovými semínky a nadrobno pokrájeným sýrem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře