Těstoviny s čerstvými rajčaty

Konec léta znamená vrchol rajčatové sklizně. A právě proto tady nesmí chybět tento recept, abyste si ho právě teď mohli udělat. Teď, dokud je venku ještě horko a dokud jsou ta úžasná, aromatická a sluníčkem vyhřátá rajčata na dosah

15 minut - 4 porce

Ingredience

500 g dobrých aromatických cherry rajčátek
1-2 malé stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
4 lžíce olivového oleje
(4 lžíce oliv taggiasca)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
cca 300 g suchých těstovin (4 porce)

Postup

1.
Do silně osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Mezitím si ve střední salátové míse připravte rajčatový základ.
Omytá rajčata rozkrojte na polovinu a dejte je do mísy, přidejte propasírovaný česnek, hrubě pokrájenou bazalku, sůl, pepř, olivový olej, (olivy taggiasca i s trochou oleje ze sklenice pokud je máte), a teď tuto směs pořádně promíchejte, ale hlavně také promačkejte, až uvolní hodně šťávy.
2.
Hotové těstoviny už jen pouze promíchejte s touto syrovou rajčatovou směsí a můžete servírovat.

Tip.
Pokud nejste vegani, na vrch můžete ještě přidat plátky parmezánu nebo natrhanou mozzarellu.
V léte do rajčatového základu klidně zkuste přidat kousek melounu cantaloupe nebo broskve. Možná to sní jako překvapivá kombinace, ale výsledek je skvělý.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře