Těstoviny s karamelizovanou cibulí

Tahle večeře je sice skromná, ale ohromně lahodná!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:40

Ingredience

1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
3 střední cibule, na tenká půlkolečka
1 lžička sušeného oregana
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce balzamikového octa
360 g krátkých těstovin (casarecce, penne)
nastrouhaný parmazán podle chuti

Příprava jídla

1 V hrnci se širším dnem rozehřejte máslo a olivový olej a vsypte cibuli. Na pomalejším plameni opékejte cibuli a každých zhruba 10 minut zamíchejte, dokud cibule nezkaramelizuje. Celý proces trvá asi 40 minut, cibule se nesmí dělat příliš rychle, aby se nespálila. Na závěr přisypte oregano a sůl, přidejte balzamikový ocet a promíchejte.

2 Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě, slijte je a vsypte do mísy. Přidejte karamelizovanou cibuli a promíchejte, pokud je to třeba, přidejte ještě trochu olivového oleje. Posypte vydatně parmazánem a čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře