Těstoviny s krevetami a mangoldem

Výtečné krevety, voňavá rajčata a krásně zelený mangold. Skvělá letní kombinace pro těstoviny, které si budete chtít vařit minimálně jednou týdně! 🙂

SUROVINY

kvalitní těstoviny (např. tagliatelle) 150 g
větší nepředvařené šedé krevety 15 ks
šalotka 1 ks
česnek 1–2 stroužky
cherry rajčata 6 ks
mangold cca 6 listů (nebo baby špenát 50 g)
suché bílé víno 40 ml
bazalka 3 lístky
sůl, pepř
slunečnicový olej
máslo 1 lžička

POSTUP

Těstoviny dejte vařit do osolené vroucí vody. Šalotku nasekejte najemno, stroužky česneku nakrájejte na plátky.

Cherry rajčata nakrájejte na poloviny. Listy mangoldu omyjte a vykrojte z nich tuhý stonek. Pracovat budeme jen s listovou částí.

Krevety omyjte, oloupejte je a podélných nakrojením z nich vyjměte střívko. Ve větší pánvi rozehřejte lžičku másla a lžičku oleje.

Přidejte šalotku a po chvilce i plátky česneku, společně krátce zarestujte. Přidejte očištěné krevety, osolte je a opepřete čerstvě namletým pepřem.

Krevety podlijte bílým vínem a nechte ho během pár minut vyvařit. Když krevety obrátíte, v tento moment přidejte půlky cherry rajčat, mangold a lístky bazalky, té ne moc, aby nebyla v jídle příliš dominantní.

Pánev přiklopte a vše duste asi 4–5 minut. Mezitím slijte těstoviny a trošku vody z nich si nechte.

V pánvi mezitím zavadne magold a rajčata pustí šťávu. Do pánve přidejte těstoviny a asi 2–3 lžíce slité vody z těstovin.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře