Těstoviny s květákovou omáčkou

Těstoviny s květákovou omáčkou

Jestli jste vyznavači jemných chutí, tato omáčka vás nadchne. Je velmi jednoduchá na přípravu a můžete ji uvařit i dopředu. Navíc je to ideální příležitost, jak třeba do dětí dostat jinak ne příliš oblíbený vařený květák. Mám to vyzkoušené na dceři!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Na omáčku

1 malý květák
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
150 ml smetany ke šlehání 30%
1 špetka muškátového oříšku
3 lžičky soli

K podávání

400 g těstovin linguine
1 hrst hladkolisté petržele
1 lžička čerstvě mletého pepře

Postup

Krok 1: Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Dejte do hrnce s vodou osolené dvěma lžičkami soli a přiveďte k varu. Když je měkký (přibližně po 10-15 minutách vaření), slijte ho, ale nechte si stranou asi 200 ml vývaru.

Krok 2: V hrnci na lžíci másla orestujte najemno nasekanou šalotku a česnek nakrájený na plátky. Až začne lehce zlátnout, přidejte uvařený květák a vývar. Nyní vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

Krok 3: Vzniklé pyré přiveďte k varu, a pak do něho nalijte asi 150 ml smetany a provařte. Jemnou nadýchanou omáčku ochuťte mletým muškátovým oříškem a solí.

Krok 4: Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Ještě horké je smíchejte s květákovou omáčkou a posypte nasekanou listovou petrželí a čerstvě namletým pepřem.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře