Těstoviny s restovanou dýní a parmazánem

Z dýně můžete připravit výtečnou omáčku na těstoviny. Poduste ji s vývarem, až se částečně rozvaří, díky tomu bude omáčka krásně krémová. Chuť a vůni doladí rozmarýn a pikantní chilli.

DO 30 MINUT
5 PORCÍ

SUROVINY (5 PORCÍ)

dýně (ideálně více druhů a barev) 500 g
česnek 4 stroužky
menší cibule 1 ks
čerstvé chilli (podle chuti)
vývar (drůbeží nebo zeleninový) asi 300 ml
čerstvý rozmarýn 1 snítka
sůl a čerstvý namletý pepř
extra virgin olivový olej 4 lžíce
máslo 2 lžíce
těstoviny 400 g
parmazán nebo grana padano 80 g
chiili (podle chuti)

POSTUP

Dýně zbavte semínek i slupky a nakrájejte na malé kousky. Česnek nakrájejte na plátky. Chilli zbavte semínek a nasekejte najemno. Cibuli také nasekejte najemno. V pánvi rozhřejte olej a začněte restovat při střední teplotě cibuli, jakmile zesklovatí, přidejte česnek, chilli, snítku rozmarýnu a restujte další asi 2 minuty, přihoďte dýni a ještě krátce zarestujte. Přilijte vývar, dýni dochuťte solí a pepřem a chvíli povařte, ať omáčka zhoustne, ale dýně se úplně nerozvaří.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, měly by být na skus. Jakmile budou hotové, tak je rovnou z hrnce dejte do pánve k dýni. Vše promíchejte, podle potřeby přilijte trochu vody z těstoviny a přidejte kousek másla. Mimo vařič vše zamíchejte a dochuťte podle potřeby.

Těstoviny rozdělte do talířů, posypte nastrouhaným parmazánem a posypte čerstvým chilli, případně rozmarýnem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře