Těstoviny s rustikálním pestem ze sušených rajčat

Tímto jednoduchým červeným pestem můžete zalít téměř cokoliv od těstovin přes dušenou zeleninu po pečené kuře či rybu.

2 PORCE DO 30 MINUT

SUROVINY (2 PORCE)

sušená rajčata 1 hrnek (110 g)
česnek, oloupaný 2 stroužky
lístky bazalky 1 hrst
lístky hladkolisté petržele 1 hrst
pražená piniová semínka 1 lžíce
sušené chilli vločky 1/2 lžíce
strouhaný sýr Parmigiano Reggiano 3 lžíce + na posypání
extra panenský olivový olej 6 lžic
sušené těstoviny (nebo 160 g čerstvých) 200 g
sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP

Osolenou vodu na těstoviny přiveďte k varu.

Mezitím připravte omáčku. Vložte všechny ingredience kromě těstovin do mixéru jen s jednou lžící olivového oleje a rozmixujte.

Přidejte zbytek oleje, dobře promíchejte, dokud nedosáhnete kýžené konzistence pesta. Dochuťte.

Když je osolená voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.

Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte těstoviny zpět do hrnce, přidejte k nim pesto a trochu slité vody a na prudkém plamení s vervou míchejte, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou obalené omáčkou. Případně přidejte trochu oleje nebo slité vody, aby směs nebyla moc hustá.

Posypte sýrem a čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte. Tento pokrm vám ve vzduchotěsné nádobě vydrží v lednici až týden.

Lze posypat natrhanými lístky rukoly.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře