Jaro už je sice tady, to ale nijak nebrání využít poslední zásoby podzimních a zimních surovin. Jestli máte rádi kapustičky tak jako my, tak se určitě pusťte do těchto těstovin. Než se uvaří, máte hotovo.
Ingredience pro: 4 porce
400 g těstovin
sůl
12 ks růžičkové kapusty
75 g másla
2 hrsti lískových oříšků
pepř černý mletý
50 g strouhaného parmazánu
Postup
Krok 1: Dejte vařit osolenou vodu. Když začne vřít, vhoďte do ní těstoviny a vařte podle návodu na obale na skus. My jsme zvolili motýlky (farfalle), těm to trvalo asi osm minut.
Krok 2: Mezitím si připravte „omáčku“. V pánvi rozehřejte máslo. Kapustičky podle potřeby očistěte a podle velikosti je nakrájejte na poloviny až čtvrtiny – jsou-li malé, použijte jich samozřejmě víc než uvedených dvanáct. Kapustičky nechte asi pět minut podusit na másle, dokud nejsou na skus. Lískové oříšky nasucho opražte na pánvi a pomněte je v dlaních, aby se oddělily přebytečné slupky. Pak je nasekejte nahrubo a přidejte ke kapustičkám. Ještě asi dvě minuty opékejte. Podle chuti lehce opepřete.
Krok 3: Uvařené těstoviny slijte a promíchejte s kapustičkami a oříšky. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Zdroj: prozeny.cz