Těstoviny se sušenými rajčaty

Tady je rajčatový útok na těstoviny hned dvojí: v lahodné omáčce se spojila sušená rajčata s čerstvými. Aromatickou omáčku můžete i rozmixovat, což ocení hlavně děti.

Ingredience

1 malou cibuli, nakrá­jenou najemno
2 řapíky řapíkatého ­celeru, nakrájené
2 karotky, nakrájené
1 lžíci másla
1 stroužek česneku, ­rozdrcený
3 rajčata
sůl a pepř
3 lžíce sušených rajčat
2 lžíce oleje ze sušených rajčat
100 ml bílého vína
1 balení těstovin, nejlépe širších nudlí tagliatelle

Na ozdobu:

strouhaný parmazán
zakysanou smetanu

Příprava jídla

1. Podle návodu na obalu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus (‚al dente‘).

2. Mezitím rozpusťte v pánvi olej a máslo. Přidejte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut opékejte. Aby česnek nezhořkl, měl by získat jenom jemně nazlátlou barvu. Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut vařte.

3. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Smíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem a čepičkou ze zakysané smetany.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře