Thajská limetová polévka s krevetkami

Svěží polévka, kterou si zamilujete. Jemná, pikantní a netradiční. 🙂

Ingredience na 4 porce

400 ml zeleninového vývaru nebo 2 bio zeleninové bujóny
400 ml kokosového mléka
100 g malých růžových krevet (naložených nebo mražených)
100 g kešu
80 g čerstvých arašídů
4 stroužky česneku
4 lžíce oleje
2 jarní cibulky
2 rajčata
1 limeta
kůra z 1/2 bio citrónu
kousek zelené chilli papričky
kousek červené chilli papričky
velká hrst koriandru

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1
Na pánvi nasucho opražíme arašídy a potom sloupneme slupičky. V mixéru nebo ponorným mixérem nahrubo namixujeme. Kešu namočíme do chladné vody aspoň na hodinu, pak vodu slijeme, přidáme koriandr a rozmixujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme dohladka.

2
V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou bílou část cibulek s posekanými chilli papričkami a česnekem. Zalijeme vývarem a povaříme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semínka a nakrájíme na kostičky. Přidáme do polévky, přidáme i jemně postrouhanou kůru a vaříme další 3 minutky.

3
Do hrnce přilijeme rozmixovanou směs a metličkou rozšleháme. Necháme přejít minutku varem a ochutíme limetovou šťávou.

Poznámka

Krevetky prohodíme pár vteřin horkým máslem a použijeme na ozdobení polévky Na talířích o ozdobíme kousky chilli papričky, pomletými oříšky a krevetami.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře