Thajská zeleninová miska s kuřetem

Seznam surovin

quinoa 150 gramů
kuře 500 gramů (upečené)
salát 2 hrsti (oblíbený)
mrkev 2 kusy
ananas 1 kus
paprika červená 2 kusy
zelí červené 1/2 kusu (malé)
semínka sezamová 2 lžíce (opečená)
koriandr 1 hrst (čerstvý)

Omáčka:

omáčka 100 mililitrů ( Sweet & chilli)
kokosové mléko 100 mililitrů
rybí omáčka 1 lžíce
limetka 1 kus
sezamová pasta Tahini 1 lžíce
česnek 2 stroužky
zázvor 2 lžičky (nastrouhaný čerstvý)
olej sezamový 1 lžička

Postup přípravy

1. Připravte omáčku: v rendlíku smíchejte kokosové mléko, omáčku Sweet & chilli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, tahini, sezamový olej a pár minut vařte, aby směs lehce zhoustla. Nakonec chuť dolaďte limetovou šťávou.

2. Uvařte quinou (obvykle se proplachuje vroucí vodou a pak vaří ve třech dílech osolené vody). Natrhejte kuře, nakrájejte ananas na tenké hranolky, papriku na proužky, mrkev na tenké nudličky julienne, zelí nakrouhejte. Zeleninu, opraný salát a quinou naaranžujte do misky, do středu dejte kuře a zalijte zchladlou omáčkou. Posypte koriandrem, sezamem a podávejte.

Poznámka k receptu

Sytý salát s kuřetem poslouží jako oběd v práci či na výletě, díky skvělé omáčce ale obstojí i před návštěvou, která si potrpí na exotické chutě.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře