Thajské červené kari s kuřecím masem

Tento recept na thajské červené kari provoní každou kuchyni. Kombinace kari, citronové trávy, limetky a thajské bazalky pohladí všechny vaše chuťové pohárky. Navíc příprava je jednoduchá a za půl hodiny můžete servírovat. Buďte však opatrní s přidáváním chilli, protože červená kari pasta je pálivá sama o sobě. Tak jdeme na to!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce

Budete potřebovat:

400 g kuřecích prsou
3 lžíce slunečnicového oleje
3 cm čerstvého zázvoru
1 ks chilli papričky
2 stonky citronové trávy
1 plechovka kokosového mléka
300 ml kuřecího vývaru
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce třtinového cukru
100 g červené kari pasty
limetka
400 g čerstvé zeleniny
1 hrst čerstvého koriandru
1 hrst thajské bazalky
sůl

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky a odložte do misky. Stejně zpracujte zeleninu (můžete použít lilek, cuketu, mrkev, papriku, cukrový hrášek aj). Zázvor oloupejte lžičkou a nasekejte nadrobno. Z citronové trávy sloupněte vrchní tři až čtyři vrstvy, které jsou tužší, ty nevyhazujte. Zbylý měkký střed nakrájejte na kolečka, stejně tak chilli papričku.

Krok 2: Hlubokou pánev pořádně rozehřejte. Přidejte dvě lžíce oleje, zázvor, kolečka citronové trávy, chilli papričku a kari pastu. Restujte alespoň 2 minutky, až se všechny suroviny spojí.

Krok 3: Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud se nezatáhne. Poté přidejte kokosové mléko, 250 ml kuřecího vývaru (zbytek si ponechte, pokud by bylo třeba), rybí omáčku, třtinový cukr, všechny slupky z citronové trávy a šťávu z půlky limetky. Nechejte 3-5 minut povařit, aby bylo maso hotové.

Krok 4: Přidejte všechnu zeleninu a jen krátce povařte, aby zůstala křupavá. Pokud všechna zelenina není ponořená, přidejte ještě trochu vývaru. Na poslední minutku přidejte skoro všechnu thajskou bazalku i koriandr (pár pěkných lístků si nechejte na ozdobení). Kari dochuťte třtinovým cukrem, limetkou nebo rybí omáčkou (rybí omáčka nahrazuje sůl).

Tip: Servírujte s jasmínovou rýží.
Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/thajske-cervene-kari-s-kurecim-masem-71536
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře