Thajské krevetové špízy

Šťavnaté krevety podávejte s opečenými bagetkami

Ingredience

600 g tygřích krevet (chlazených či mražených)
4 stébla citronové trávy, pomačkané

Na marinádu

1 velká chilli paprička, zbavená semínek, najemno nasekaná
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce rybí, případně sójové omáčky
2 velké stroužky česneku, prolisované
2 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička mletého kmínu

Příprava jídla

Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce a pak do ní naložte krevety – měly by být marinádou důkladně obalené. Dejte je na deset minut do lednice. Poté krevety po čtyřech napíchejte na kovovou jehlu. Na grilovací pánev vhoďte citronovou trávu a špízy 2–3 minuty grilujte; jednou nebo dvakrát otočte. Před podáváním ze špízů odstraňte citronovou trávu.

Zdroj: apetitonline.cz
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře