Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou.
Počet porcí: 6 Doba přípravy: Více než hodinu Chlazení: 5 hodin Příprava
Ingredience
6 žloutků a 3 bílky (dejte do chladu)
trocha soli
110 g krupicového cukru
500 g mascarpone
sklenka dezertního vína
250 ml vlažné silné uvařené kávy, překapané nebo instantní
30 cukrářských piškotů
200 g tmavé čokolády
100 ml smetany ke šlehání
4 lžíce kakaa na posypání dezertu
Příprava jídla
1. Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.
2. Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku. Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.