Topinky s červeným zelím

Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 60 min.
Porce: 4

Seznam surovin

zelí červené (čtvrt hlávky)
olej slunečnicový 80 mililitrů
červený ocet 1 lžíce
olej olivový 2 lžíce
ořechy vlašské 1 hrst
česnek 1 stroužek
chléb 4 kusy
smetana zakysaná 1 kelímek (tučná)
sůl

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
2. Zelí nakrájejte na tenké plátky, zalijte slunečnicovým olejem a octem a osolte. Následně zelí promíchejte a rozložte na plech. Dejte ho péct na cca 45 minut.
3. Krajíce chleba potřete olivovým olejem a dejte rozpéct na pár minut do trouby. Připravené topinky potřete česnekem a poté vrstvou smetany.
4. Nakonec přidejte zelí a posypte ořechy.

Poznámka k receptu

Topinky jsme namazali Milko BIO Zakysanou smetanou 15%. Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o. má také 15 % tuku a k tomu ještě označení Klasa. Obě jsou velmi dobré.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře