Torta di nocciole

Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu… Je lehký, šťavnatý, přirozeně bezlepkový a tak strašně dobrý!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 20 minut 
Pečení 0:45

Ingredience

250 g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupek + další na posypání
150 g krupicového cukru
3 vejce, žloutky a bílky oddělené
1 vrchovatá lžíce kvalitního kakaa holandského typu
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
30 g másla, změklého
hrst čokoládových peciček
moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C a formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.

2 Ořechy rozmixujte v robotu s polovinou cukru, co nejjemněji to půjde.

3 V míse vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte sníh. Ořechovou směs vmíchejte k našlehaným žloutkům. Přidejte kakao, kypřicí prášek, máslo, bílky a vše zapracujte.

4 Těsto vlijte do připravené formy, posypte nahrubo nasekanými ořechy a čokoládovými pecičkami a pečte 35–40 minut. Nechte vychladnout a podávejte poprášené moučkovým cukrem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře