Tortellini a vývar po italsku

Vývar vám v mrazáku vydrží týdny a přidáním aromatických ingrediencí, jako jsou česnek a tymián, z něj za pár minut vykouzlíte elegantní jídlo. Hotové tortellini plněné sýrem seženete ve většině supermarketů, kromě nich se ale samozřejmě dají použít i jakékoliv jiné kvalitní těstoviny.

Suroviny

olivový olej 2 lžíce
žlutá cibule nasekaná nadrobno 1 ks
mrkev nakrájená na kostičky 1 ks
řapíkatý celer nakrájený na kostičky 2 řapíky
sůl a čerstvě namletý pepř
česnek 2 stroužky
čerstvý tymián 2 snítky
hovězí vývar s nízkým obsahem soli 1,25 litru
těstoviny typu tortellini se sýrovou náplní 280 g
čerstvě nastrouhaný sýr pecorino k podávání

Postup

1
Olivový olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu, doměkka na něm orestujte zeleninu (6–8 minut by mělo stačit) a ochuťte solí a pepřem.

2
Přidejte prolisovaný česnek a celé větvičky tymiánu a zhruba po 2 minutách také vývar. Přiveďte k varu a spolu s těstovinami vařte podle pokynů na obalu. Až budou al dente, vyndejte tymián a ještě horké podávejte posypané čerstvým pecorinem.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře