Treska s mandlovou gremolatou

Lehké, křupavé, božské!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 0:10

Ingredience

100 g neloupaných mandlí, nahrubo nasekaných
1 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vyšší filety z tresky
80 g studeného másla, nakrájeného
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu + trochu šťávy
100 g hladkolisté petrželky, nasekané najemno + na ozdobení
2 stroužky česneku, nakrájené na velmi drobno
100 g strouhaného parmazánu
bageta k podávání
měsíčky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Rozehřejte pánev a nasucho na ní opražte mandle a dejte je stranou. Na uvolněné pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na ní opečte osolenou a opepřenou rybu z obou stran.

2 Přidejte máslo a na pár minut přiklopte, aby se ryba chvilku dusila v másle a uvnitř se dodělala. Dochuťte troškou citronové šťávy.

3 Mezitím dokončete gremolatu. Opražené mandle smíchejte s nasekanou petrželkou, citronovou kůrou, česnekem a parmazánem. Odklopte pokličku, posypte porce ryby gremolatou a servírujte s čerstvou bagetou a klínky citronu.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře