Treska s pestem a česnekovými bramborami

Jemná ryba v křupavém kabátku vám určitě zachutná!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:40

Ingredience

1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky o hraně 2 cm
2 lžíce olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu, lístky odrhnuté a nahrubo nakrájené
3 stroužky česneku, nasekané najemno

NA RYBU

75 g bazalkového pesta (nejlépe domácího)
50 g drobečků z bílého chleba
50 g strouhanky panko
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu + klínky citronu k podávání
sůl a čerstvě mletý pepř
4 vyšší filety tresky s kůží (à 250g), zbavené kostí

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory nasypte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a pečte v rozehřáté troubě 20 minut.

2 Mezitím smíchejte pesto, drobečky pečiva, strouhanku panko a citronovou kůru, osolte a opepřete. Do malého pekáčku vložte kůží dolů porce tresky a na každou z nich navršte čtvrtinu připravené zelené směsi.

3 Brambory po 20 minutách vyndejte z trouby a teplotu snižte na 180°C. Brambory posypte nasekaným rozmarýnem, osolte a opepřete. Pekáček pak dejte zpět do trouby na střední mřížku, na spodní umístěte pekáček s treskou. Pečte 10 minut.

4 K bramborám vmíchejte česnek. Pečte spolu s rybou ještě 7 minut (ryba musí být zcela hotová a brambory měkké a křupavé).

NĚCO NAVÍC

Servírujte se zelenými fazolkami nebo brokolicí připravenou v páře a jednoduchým dresinkem (smíchejte např. 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku dijonské hořčice a trochu soli a pepře.)

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře