Treska s rajčaty a žampiony

Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Porce: 4

Seznam surovin

treska 600 gramů (4 porce bez kostí)
brambory 600 gramů
žampiony 400 gramů (malé)
mouka pšeničná hladká 2 lžíce
rajčata sterilovaná 1 lžíce (drcená)
petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná)
olej olivový
máslo
pepř černý (čerstvě drcený)
sůl mořská

Postup přípravy

Porce tresky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme je z obou stran dozlatova v pánvi na olivovém oleji.

Nové brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, také je opečeme z obou stran na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Žampiony omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme na olivovém oleji s kouskem másla do křupava.

Osolíme, je, opepříme a přimícháme k nim drcená rajčata a nasekanou petrželku. Plátky brambor rozdělíme na talíře, přidáme porce tresky a každou porci doplníme křupavými plátky žampionů.

Poznámka k receptu

Použijte malé pevné žampiony, aby byly opravdu křupavé.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře