Třešňová bublanina se skořicí

Třešně právě dozrávají a jejich sezona je krátká. Upečte si ke kávě lahodnou piškotovou bublaninu provoněnou skořicí. Rychlý a oblíbený moučník zvládnou všechny kuchařky.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Na těsto

400 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
100 ml oleje
150 ml podmáslí
1 lžička mleté skořice
6 vajec
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička citronové kůry

Na dohotovení

500 g čerstvých třešní
1 skořicový cukr

Postup

Krok 1: Oddělte bílky od žloutků a žloutky ušlehejte do husté a nadýchané pěny. Pak do nich postupně přidávejte olej, podmáslí a citronovou kůru.

Krok 2: Smíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a postupně zašlehejte do směsi, až vznikne hladké těsto.

Krok 3: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto pak nalijte na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 4: Třešně vypeckujte. Posypte je skořicovým cukrem a promíchejte je, aby byly v cukru obalené. Pak je nasypte na těsto.

Krok 5: Bublaninu pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení ji můžete ještě poprášit moučkovým cukrem.

image_printVytisknout recept
4 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře