Třešňové galettky s borůvkami

Seznam surovin

mouka špaldová 150 gramů
cukr hroznový 2 lžíce
sůl 1 špetka
olej kokosový 2 lžíce
voda 50 mililitrů
třešně 1 hrnek
borůvky 1/2 hrnku
vejce 1 kus

Postup přípravy

Mouku smíchejte s cukrem a solí. Poté přidejte kokosový olej a vodu. Vše pořádně promíchejte a vypracujte ze směsi hladké těsto. Dle potřeby ještě přidávejte mouku, ale zase ne moc, jen pro snazší zpracování. Těsto vložte do sáčku či omotejte fólií a nechce 1 hodinu odležet v lednici.

Poté si těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl vyválejte a vytvarujte do kruhu. Poté skládejte cca 1 – 1,5 cm od okraje ovoce – já střídala půlené třešně a borůvky. Kraje těsta opatrně přehněte na okraj k ovoci a vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem.

Na plechu ještě galettky dotvarujte a okraje potřete vyšlehaným vejcem. Pečte dozlatova cca 30 minut při 160 °C.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře