Třešňový závin

Seznam surovin

třešně 1 kilogram (vypeckované)
mouka pšeničná hladká 500 gramů
mléko 16 lžic
vejce 1 kus
ocet 1 lžička
máslo 250 gramů
cukr krupice 4 lžíce (na zasypání třešní)
skořice 1 lžička (mletá)
rum hnědý – tuzemský
vejce 1 kus (na potření těsta)

Postup přípravy

Hladkou mouku, mléko, vejce, lžičku octa a ztuhlé, nastrouhané máslo vypracujeme na pevné těsto a rozdělíme na 2 díly.

Těsto vyválíme na tenký plát, poklademe třešněmi, posypeme cukrem, skořicí a pokapeme rumem.

Zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře