Trhané kuřecí maso do burgerů, těstovin, rizota i tortill

Trhané maso je prostě geniální – snadné na přípravu i suroviny, variabilní v použití a perfektně šťavnaté i z kuřecích prsíček! Vše si navíc můžete připravit předem a v den D už jen ohřát, takže se skvěle hodí i na večírky. Jak na tuhle dobrotu, vám ukážeme hezky krok za krokem!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 6 porcí

Na maso

1 kg kuřecích prsou
4 lžíce olivového oleje
4 cibule
sůl a pepř
1 lžíce uzené papriky
1 lžíce oregana
3 stroužky česneku
chilli
140 g rajčatového protlaku
1 lžíce přírodního cukru
1/2 limetky

Postup

Krok 1: Trhané maso nejsnadněji připravíte z kuřecích prsou – stehna jsou sice šťavnatější, ale je pak více práce s jejich obíráním.

Krok 2: Maso z obou stran osolte a opepřete a ve velkém hrnci opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Vyndejte stranou.

Krok 3: Ve výpeku nyní dozlatova opečte i nadrobno pokrájenou cibuli, během restování ji dost osolte. Přidejte nasekaný česnek, papriku, oregano a chilli podle chuti.

Krok 4: Vmíchejte protlak a nechte vteřinku rozvonět. Zasypejte cukrem, do hrnce vraťte maso, zalijte půl litrem vody nebo tak, aby bylo ponořené, a pod pokličkou ho asi hodinu duste úplně doměkka.

Krok 5: Kuře vyndejte na velký talíř a dvěma vidličkami nebo trhacími vidlicemi na maso (nejlevnější jsem našla v Hornbachu, ale seženete i v e-shopech Kulina nebo Kitchenette) ho natrhejte na vlákna.

Krok 6: Maso vraťte do hrnce, prohřejte s omáčkou a vmíchejte limetovou šťávu. Podle chuti dosolte a můžete podávat!

Krok 7: Já maso servírovala s černými burgerovými houskami, listem salátu, plátky rajčete a majonézou rozmixovanou s kouskem naložené červené řepy.

Tip: Takto připravené maso je skvělé i k zamrazení – uvařte ho z větší dávky a vždy tak budete mít po ruce skvělý základ jídel.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře