Tuňák s dušenými rajčaty a paprikovými bramborami

Tuňák s dušenými rajčaty a paprikovými bramborami

Pečená zelenina přelitá rajčaty, pikantní steaky z tuňáka, provoněné česnekem a tymiánem.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny 
Opékání

Ingredience

4 steaky z tuňáka
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku, drcené
pár snítek tymiánu
500 g nových brambor, pokrájených na 1cm plátky
2 červené papriky, na širší nudličky
1 červená cibule, na čtvrtky
1 zelená chilli paprička, bez semínek a pokrájená najemno
400 g třešňových rajčátek, rozpůlených

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 ºC a vložte do ní zapékací nádobu, aby se zahřála. Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte polovinu oleje, dvě třetiny česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat.

2 Brambory, papriky, cibuli a chilli dejte do zahřáté zapékací nádoby spolu se zbylým olejem, osolte a pečte asi 20 minut, až budou brambory měkké. Do nepřilnavé pánve dejte zbylý česnek a tymián, až začnou syčet, přidejte rajčátka, osolte a povařte asi pět minut.

3 Rozehřejte grilovací pánev nebo rozpalte gril, osušte plátky tuňáka papírovou utěrkou a grilujte minutu po každé straně, aby střed zůstal středně propečený. Podávejte s pečenou zeleninou přelitou rajčaty.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře