Jednoduchá pomazánka z tuňáka získá „grády“, když do ní přidáte kousek strouhaného čerstvého křenu. Ten navíc dokáže účinně bojovat proti bakteriím i virům, takže když vás trápí nachlazení a nechce se vám vařit, je tenhle recept přímo pro vás.
Ingredience pro: 4 porce
Budete potřebovat:
2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
150 g čerstvého sýra
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička křenu
1 lžíce citronové šťávy
1 špetka soli
1 špetka pepře
K podávání:
4 ks tmavého pečiva
1 červená cibule
4 kyselé okurky
Postup
Krok 1: Oloupejte a na jemno nastrouhejte kousek čerstvého křenu. Otevřete plechovky s tuňákem a nechte okapat šťávu.
Krok 2: Okapaného tuňáka dejte do větší mísy a vidličkou ho rozmačkejte na jemnou hmotu. Přidejte čerstvý sýr, křen, hořčici a citronovou šťávu, osolte, opepřete a řádně promíchejte.
Krok 3: Ochutnejte, a případně dolaďte ještě kapkou citronové šťávy a špetkou soli. Pomazánku nechte chvíli rozležet a podávejte s tmavým pečivem nebo dobrým chlebem. Do mističek nadrobno nakrájejte červenou cibuli a kyselé okurky a nechte strávníky, ať si pomazánku doladí podle své chuti.
Můj tip:
Když víte, že nikomu z těch, kterým budete pomazánku servírovat, nevadí čerstvá cibule, společně s kyselými okurkami ji zamíchejte přímo do ní, chutě se tak víc propojí.
Doba přípravy 15 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz