Tuňákové špagety alla puttanesca

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, na plátky
1 lžíce sušeného oregana
1–2 červené chilli papričky, nasekané
40 g menších kaparů (poupat)
50 g vypeckovaných černých oliv, nasekaných nahrubo
2x 400 g konzerva krájených rajčat
320 g tuňáka ve vlastní šťávě (cca 2 plechovky, podle gramáže)
šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
350 g špaget + sůl
100 g baby špenátu
nasekaná bazalka nebo hladkolistá petrželka a nastrouhaný parmazán k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi na olivovém oleji opékejte asi 1 minutu česnek, oregano a chilli papričky (nenechte česnek zhnědnout!). Přidejte kapary, olivy a rajčata. Vařte zhruba 5 minut, pak přidejte rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a kůru a nechte mírným varem probublávat dalších 15 minut.

2 Mezitím uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, ihned je pomocí servírovacích kleští přendejte z vody rovnou do pánve s omáčkou. Promíchejte, vypněte vařič a vhoďte špenát, který teplem sám dojde a zavadne. Ozdobte lístky bazalky či petrželky a nastrouhaným parmazánem, chcete-li.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře