Tuňákový salát

Seznam surovin

tuňák v oleji 100 gramů
bulgur 250 gramů
cibulka jarní 10 snítek
kapary 2 lžíce
olivy 4 lžíce (odrůdy Kalamata)
paprika červená 1 kus
petržel hladkolistá 1 hrst
sýr Parmezán (k podávání)
rostlinný olej 1 lžíce
sůl

Zálivka:

citronová kůra 1 lžíce (z chemicky neošetřeného citronu)
šťáva citronová 2 lžíce
olej olivový 4 lžíce
česnek 1 stroužek
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Bulgur vsypte do misky, zalijte vroucí osolenou vodou (obvykle se dávají 2 díly vody na 1 díl bulguru), zakryjte poklicí nebo talířem a nechte ho odstát, aby vstřebal všechnu tekutinu. Nasekejte cibulku a petrželku, olivy nakrájejte na plátky nebo nechte vcelku, záleží, jak je chcete výrazné. Papriku nakrájejte na kousky a krátce opečte na rozpáleném oleji.

2. V misce smíchejte bulgur, papriku, cibulku a petrželku, olivy, kapary a kousky tuňáka. Do zavařovací sklenice dejte všechny suroviny na zálivku a podle chuti sůl a pepř. Zavřete sklenici a pořádně protřepte, aby se suroviny spojily. Vmíchejte do salátu a podávejte

Poznámka k receptu

Ideální jídlo pro horké dny. Můžete do něj přidat i další druhy zeleniny, co najdete v lednici, my máme ale rádi štiplavost, kterou mu dodá pořádná porce jarní cibulky.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře