Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

Šéfkuchař Titus Eliáš se přiznal, že těsto na knedlíčky ochutnává i syrové. Máme pro to pochopení, protože je opravdu výborné!

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:10

Ingredience

250 g tučného měkkého tvarohu
50 g krupicového cukru
50 g másla, změklého
1/2 plátku toustového chleba, bez kůrky, nakrájený na kostičky
2 žloutky
70 g hrubé mouky

K PODÁVÁNÍ

1/2 lžičky mleté skořice
30 g perníku na strouhání
70 g krupicového cukru
trocha másla
200 g blum, omytých, vypeckovaných a pokrájených na čtvrtky

Příprava jídla

1 V mixéru rozmixujte toustový chléb. Přidejte tvaroh, máslo, cukr, mouku a žloutky. Vypracujte těsto a odložte ho na 1 hodinu do lednice. Z těsta tvarujte knedlíčky velikosti pingpongového míčku a vařte je ve vroucí vodě 5–7 minut.

2 Perník rozmixujte najemno. V kastrůlku rozpusťte trochu másla, vložte pokrájené blumy, posypte je cukrem a ochuťte skořicí. Duste, až se vyvaří šťáva, kterou blumy pustily. Uvařené knedlíčky obalte v perníku a přelijte dušenými blumami.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře