Tvarohový koláč s krupicí a letním ovocem

Chutí je tento koláč na pomezí krupicové kaše a tvarožníku, stačí vám na něj jen šest surovin plus ovoce a místo mouky se peče z krupičky. Ovoce se hodí snad všechno čerstvé i sušené, co máte zrovna po ruce. Já jsem dala meruňky, blumy a ostružiny. A co dáte vy?

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 40 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 24 cm průměr formy
Budete potřebovat

500 g plnotučného tvarohu ve vaničce
120 g dětské krupičky
90 g cukru krupice
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2 vejce
2 hrnky sezonního ovoce
máslo na vymazání
1 lžíce krupičky na vysypání

Postup

Krok 1: Všechny suroviny kromě ovoce smíchejte a nechte chvíli bobtnat.

Krok 2: Zatím si připravte ovoce. Čerstvé plody omyjte, případně vypeckujte a pokrájejte na menší kousky.

Krok 3: Těsto rozetřete do máslem vymazané a krupičkou vysypané koláčové formy, pokryjte ovocem a pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova.

Tip: V zimě, nebo když nemáte dost čerstvého ovoce, do těsta jednoduše přimíchejte rozinky (nejlépe předem naložené v rumu) nebo jiné sušené ovoce. Anebo použijte domácí kompot.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře