Tvarohový krém

Naše variace na téma ‚dip‘ – tedy pikantní omáčka k namáčení zeleniny – kombinuje klasiku s netradičním podkladem

Ingredience

200 g lučiny
1 lžíci rozpuštěného másla nebo
bílého jogurtu
sůl a pepř, nejlépe bílý a čerstvě mletý

K podávání:

karotku, ředkvičky, listy čekanky nebo vnitřní lístky čínského zelí, řapíkatý celer, případně okurku nebo cuketu

Příprava jídla

1. Lučinu rozetřete s máslem nebo jogurtem. Směs ochuťte solí a pepřem a ještě jednou pečlivě rozetřete, aby vznikl opravdu hladký krém. Jím pak naplňte cukrářský zdobicí sáček; pokud ho nemáte, nevadí, použijte silnější plastový.

2. Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte podélně nebo příčně na co nejtenčí plátky. Sáčku s pomazánkou odstřihněte jeden roh, u cukrářského použitejte nástavec se středním otvorem. Hladký krém vytlačujte na zeleninu, asi jako když zdobíte dort. Lze jej také na zeleninu nanést lžičkou.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře