Tvarohový závin s jablky

Pokud si chcete připravit rychlý a chutný závin alias štrúdl, sáhněte po tomhle snadném těstu ze tří surovin. V kombinaci s jablky a tvarohem chutná výtečně.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 závin

Na těsto

180 g hladké mouky
80 g bílého řeckého jogurtu
80 g másla

Na dohotovení

250 g měkkého tvarohu
120 g třtinového cukru
2 lžičky škrobu
3 jablka
2 sáčky skořicového cukru

Postup

Krok 1: Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte jogurt a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte ho odpočinout v chladu.

Krok 2: Mezitím nastrouhejte jablka na hrubém struhadle a poté je smíchejte s jedním balíčkem skořicového cukru. Tvaroh dejte do misky a promíchejte s cukrem a škrobem.

Krok 3: Vychladlé těsto vyválejte do obdélníku. Potřete ho vrstvou tvarohu tak, aby okraje zůstaly volné. Přidejte rovnoměrně vrstvu jablek a závin opatrně zatočte. Těsto na okrajích i po délce pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila.

Krok 4: Takto připravený závin přeneste do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Můžete jej položit i na plech, ale ve formě bude krásně držet tvar. Navrchu ho na několika místech propíchněte vidličkou a nakonec posypte druhým sáčkem skořicového cukru.

Krok 5: Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 až 30 minut. Hotový závin nechte vychladnout a poté nakrájejte. Chutná skvěle i s hruškami nebo švestkami.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře