Ryba v báječném podání, které se bude líbit i dětem. Ideální na děstkou party.
Počet porcí: Pro 4 osoby Doba přípravy: Do 30 minut Smažení 15 minut
Ingredience
400g filet z lososa, nakrájený na 3 cm silné proužky
1 lžíce sekaného kopru
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
hladká mouka
strouhanka z čerstvého pečiva na obalení
2 vejce, lehce prošlehaná
36 mražených obalovaných kalamárových kroužků
olej na smažení
Příprava jídla
1 Rybu potřete koprem, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Vložte do prošlehaných vajec a obalte ve strouhance.
2 Ve velké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a dozlatova v něm osmažte rybí prsty. Pak osmažte i kalamáry.
3 Smíchejte všechny suroviny na mořskou omáčku. Podávejte k úlovku z moře, přidat můžete hranolky, ideálně domácí nebo kupované předsmažené, dopečené v troubě.