Uzený pstruh s jemným bramborovým salátem

Seznam surovin

pstruh 300 gramů (uzený)
brambory 6 kusů (velkých)
česnek (dle chuti)
tymián (dle chuti)
rozmarýn (dle chuti)
ocet vinný 250 mililitrů
cibule šalotka 4 kusy (nakrájené najemno)
creme fraîche 4 lžíce
pažitka (nakrájená najemno)
sůl (dle chuti)
pepř (dle chuti)

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě společně s trochou česneku, tymiánu a rozmarýnu. Ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na malé kostky, dáme marinovat na 20 minut do octa a scedíme. Brambory smícháme se šalotkou, créme fraiche, pažitkou a ochutíme.

Salát podáváme s kousky uzeného pstruha.

Zdroj: igurmet.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře