Uzený vývar s kapáním

Uzený vývar s kapáním

Polévky jsou u nás velmi oblíbené a není se čemu divit, jsou totiž skvělé! Dnes pro vás máme vývar z uzeného masa. Že jste ho ještě neměli? To byste měli hned o víkendu napravit!

DOBA PŘÍPRAVY 45 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 30 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

300 g uzeného masa
1 mrkev
1 petržel
1 celer
sůl
20 kuliček celého černého pepře
3 bobkové listy
bylinky
3 l studené vody

Na strouhání

50 g hrubé mouky
1 vejce

Postup

Krok 1: Mrkev a petržel oškrábejte, celer očistěte a vše nakrájejte na kostičky o zhruba stejné velikosti. Do hrnce nalijte studenou vodu, vložte do ní maso, nakrájenou zeleninu, koření a část bylinek (druhou část si nechte na závěr na posypání polévky při podávání).

Krok 2: Sporák zapněte na nejnižší stupeň, polévku pomalu přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat asi hodinu a půl.

Krok 3: Zatímco se polévka vaří, připravte si strouhání. Hrubou mouku nasypte do mísy a přidejte k ní celé vajíčko. Důkladně propracujte a podle potřeby přisypávejte mouku. Těsto by mělo být suché, ale zároveň by mělo držet pohromadě.

Krok 4: Když má správnou konzistenci, nastrouhejte ho na hrubém struhadle, rozprostřete na plech a nechte chvíli vysušit.

Krok 5: Když je polévka hotová, vyndejte z ní uzené maso a pokrájejte ho na stejně velké kostičky jako předtím zeleninu. Vsypte strouhání.

Krok 6: Chvilku provařte, podle chuti dosolte nebo opepřete a podávejte posypané nahrubo nasekanými bylinkami.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře