Dáváte přednost těstovinám a nudlím na asijský způsob? Pak vám budou chutnat tyto vaječné s lososem – na přípravu nejsou nijak náročné, ingredience vám jsou jistě známé a jejich chuť vás prostě dostane. 😉
Suroviny
vaječné nudle 150 g
filet lososa 2 x 200 g
hrst tmavého kadeřávku
Citron 1 ks
baby pak choi 6 ks
ketjap manis 5 lžic
rybí omáčka 1 lžička
Chilli paprička 1 ks
rostlinný olej 2 lžíce
Postup
Rybu vyndejte hodinu před přípravou.
Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, osolte ji a vhoďte do ní těstoviny. Hrnec okamžitě sundejte z plotny, nudle promíchejte a dejte stranou. Měly by být do 10 minut hotové.
Na větší pánvi rozehřejte olej a přidejte osolené filety z lososa a pak choi. Pokud máte filety s kůží, nejdříve je opečte kůží dolů.
Až se ryba pustí, opatrně filety otočte. Z každé strany opékejte cca 4 minuty. Ryba by uvnitř měla být hezky vláčná.
Pak choi opečte z obou stran a vyndejte z pánve na talířek. Zatímco se ryba opéká, přidejte na pánev citron nakrájený na plátky a z každé strany opečte dozlatova.
Až bude ryba téměř hotová, stáhněte plamen, přidejte do pánve kadeřávek a restujte jen asi 2 minuty. Lososa rozdělte na menší kousky (kůži vyhoďte). Poté do pánve kleštěmi přendejte nudle a promíchejte.
Zakápněte omáčkou ketjap manis a asi lžičkou rybí omáčky. Podle chuti přidejte nasekanou chilli papričku. Podávejte s pak choi, karamelizovaným citronem a sójovou omáčkou na případné dochucení.
Zdroj: fresh.iprima.cz