Vajíčková pomazánka z tvarohu a sušených rajčat

Kdo by nemiloval vajíčkovou pomazánku. A co teprve, když ji dochutíte sušenými rajčaty, trochou česneku a bazalkou! Že to zní nezvykle? Může být, ale až ochutnáte, pochopíte. Tahle variace na tvarohovou pomazánku je hotová cobydup a hodí se jako zdravá večeře i snídaně (tam ovšem raději vynechejte česnek).

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 9 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 misku

Na pomazánku (česnek k snídani vynechte)

1 vanička tučného tvarohu
8 sušených rajčat v oleji
1 stroužek česneku
2 vejce
1 hrst čerstvé bazalky
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce majonézy
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Vejce vložte do vroucí vody, 9 minut povařte, zchlaďte, oloupejte a nasekejte nadrobno

Krok 2: Rajčata a bazalku pokrájejte na malé kousky, přidejte tvaroh, vajíčka, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, majonézu a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Tip: Příště přidejte i kapary nebo hrst strouhaného parmezánu.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře