Valentýnské donuty

Že láska prochází žaludkem? Na svátek zamilovaných to platí dvojnásob! Oslaďte si letošního Valentýna hříšně dobrými domácími valentýnskými donuty, se kterými sklidíte zaručený úspěch – chutnají totiž jako z pravé donuterie.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 24 kusů

Na těsto

500 g hladké mouky 00
10 g soli
10 g sušeného droždí
60 g cukru moučka
4 vejce
125 ml vody
125 g másla
olej

Na ozdobu

1 tabulka bílé čokolády
1 lžička kokosového tuku
1 hrst mrazem sušených jahod

Postup

Krok 1: Mouku smíchejte se solí, sušeným droždím, cukrem a vejci. Směs zpracujte nejlépe rukama a poté přidejte vlažnou vodu a těsto zpracovávejte dalších 8 minut.

Krok 2: Po 8 minutách přidejte máslo pokojové teploty a důkladně hněťte dalších 5 minut. Snažte se těsto zpracovávat tak, abyste do něj dostali co nejvíce vzduchu.

Krok 3: Vypracované těsto dejte do lehce máslem vymazané mísy, zakryjte utěrkou a nechejte kynout 2 hodiny.
Krok 4: Po 2 hodinách těsto rozdělte na 24 částí, ze kterých vytvarujte donuty tak, že uděláte koblížky a vykrajovátkem v nich vytvoříte díry. Nechejte je ještě 20 minut nakynout pod utěrkou.

Krok 5: Donuty smažte v oleji rozpáleném na 175 °C asi dvě a půl minuty z každé strany. Po usmažení je dejte na papírové utěrky, abyste odsáli přebytečný tuk.

Krok 6: Zdobte nejlépe bílou čokoládou, kterou jste si rozpustili ve vodní lázni spolu s kokosovým olejem. Donuty namočené v bílé čokoládě posypejte ještě mrazem sušenými jahodami a poté čokoládu nechejte ztuhnout.

5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře