Vanilkové rohlíčky

Seznam surovin

mouka 300 gramů (hladká)
cukr moučkový 40 gramů
ořechy vlašské 100 gramů (pomleté)
máslo 200 gramů
žloutek 2 kusy
citronová kůra
cukr vanilkový 2 balení (+ moučkový na obalení)

Postup přípravy

Prosátou mouku, cukr, ořechy, máslo, žloutky a citronovou kůru vypracujte na hladké a kompaktní těsto. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň 2 hodiny (nejlépe však přes noc) odpočinout v ledničce.

Pak z něj utvořte váleček o průměru asi 3 cm, ze kterého odkrajujte stejně velké dílky. Ty poté rozválejte na válečky, zahněte je do tvaru rohlíčků, klaďte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut (rohlíčky by měly jen lehce zespodu zezlátnout).

Vyndejte je z trouby, nechte chvilku (asi 3 minuty) odpočinout a pak obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru (po vyndání z trouby jsou rohlíčky velmi křehké, buďte proto při jejich obalování opatrní).

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře